10 moduri de a vă hrăni spiritual viața

Scopul oricărei căi spirituale este actul de predare. Deși aţi putea asocia cuvântul predare cu înfrângerea sau slăbiciunea, este cea mai puternică acțiune spirituală, oferindu-vă libertate și posibilități infinite. Actul de predare este încrederea că Dumnezeu, Universul, sau o inteligenţă mai mare poate realiza orice, chiar și atunci când nu se poate prevedea rezultatul unei situații.

La nivel de Spirit, totul este întotdeauna în perfectă desfășurare, și nu este relevantă vreo luptă, sau forțarea unei situații într-o direcţie anume. Doar egoul-mintea voastră crede că sunteţi indivizi izolaţi, care încearcă să supraviețuiască într-o lume ostilă. Adevărul este că sunteți ființe spirituale. Când vă lăsaţi în seama Spiritului și vă ascultaţi vocea inteligenţei interioare, opriţi lupta. Vă desprindeţi de frică și îndoială, și vă eliberați de obstacolele create de către ego.

Întreaga cale spirituală ar putea fi descrisă ca pe o învățare a lipsei controlului, de a vă elibera din strânsoare. Dar eliberând totul dintr-o dată, nu este chiar posibil… Această cale necesită pași mărunţi, un proces de înlocuire a reacțiilor automate cu o conștientizare la nivel profund. Aici regăsiţi direcţiile de ghidare, care de-a lungul căii, s-au dovedit a fi eficiente pentru mine personal și simt că vor funcţiona pentru mai multe persoane:

1. Cunoașteţi-vă intențiile.

Destinul vostru este direcția Sufletului vostru, iar combustibilul care pune în mișcare destinul, este intenția. În fiecare zi, daţi intenția de a nu mai controla un pic mai mult, închizând spărtura de separare, care este doar o iluzie a ego-ului. De asemenea, demascaţi-vă falsele intenții, care iau forma dorințelor vinovate.

Intențiile false pot fi evazive, dar le puteți recunoaște prin tonul sentimentelor pe care le poartă, cum ar fi, frica, lăcomia, furia, lipsa de speranţă şi slăbiciunea. Simţiţi prima oară sentimentul, pe urmă refuzaţi să-i faceţi jocul, și apoi rămâneţi conștienţi, până când îi găsiți intenția ascunsă de sub.

2. Aveţi intenții înalte.

Ţintiţi spre a fi sfinţi și făcători de minuni. De ce nu? Când cunoaşteţi că obiectivul dezvoltării şi creșterii interioare este de a obţine măiestria. Cereţi măiestria cât mai curând posibil. Nu vă forţaţi să faceţi minuni, dar nici nu le negaţi. Începutul măiestriei este viziunea; descoperiţi miracolele din jurul vostru, iar acest lucru va face mai uşor ca miracolele mai mari să înflorească.

3. Vizualizaţi-vă în lumină.

Ego-ul vă menţine în strânsoare prin inducerea sentimentelor de neajutorare și lipsă de putere. Din acest sentiment de lipsă, crește o foame de a dobândi totul la vedere. Banii, puterea, sexul, si plăcerea ar fi trebuit să vă umple golul… dar este o păcăleală. Puteți scăpa de această iluzie dureroasă, doar atunci când vă vedeţi în lumină. Singura diferență dintre voi și un sfânt este că lumina voastră este mai mică, iar cea a unui sfânt este mare. Sunteți toţi lumină.

4. Vizualizaţi restul lumii în lumină.

Toată lumea trăiește în aceiași lumină. Când sunteţi tentaţi să judecaţi o altă ființă umană, indiferent de cât de evident este că el sau ea o merită, amintiți-vă că toată lumea acţionează în cel mai bun mod posibil, în concordanţă cu propriul său nivel de conştiinţă.

5. Consolidaţi-vă intenţiile în fiecare zi.

Viața de zi cu zi este ca un fel de haos, iar ego-ul este înrădăcinat în propriile sale cerinţe. Aveți nevoie să vă reamintiţi, zi de zi, scopul vostru spiritual. Unii oameni consideră că este util să-şi scrie intențiile lor pe hârtie; iar pentru alții, sunt utile perioadele de meditație și rugăciune regulate. Găsiţi-vă echilibrul, priviţi-vă atent şi nu daţi drumul intențiilor voastre până când nu se centrează în voi.

6. Iertaţi-vă.

Cu toții cădem în capcane de egoism și iluzii, atunci când ne așteptăm mai puțin. Rănile, minciuna neglijentă, și nevoia irezistibilă de a trișa sunt universale. Iertaţi-vă pentru fiinţa care aţi ajuns. Aplicați același dicton vouă înşivă, cum îl aplicaţi şi pentru alții: Acţionez în cel mai bun mod posibil, în concordanţă cu propriul meu nivel de conştiinţă. Îmi place una din definițiile unui maestru spiritual, despre discipolul perfect: “Cel care mereu se poticneşte, niciodată nu cade.”

7.Lipsa controlului.

Paradoxul de a fi spirituali este că întotdeauna aveţi şi nu aveţi dreptate… în același timp. Aveţi perfectă dreptate în a încerca să-L cunoaşteţi pe Dumnezeu (pe voi), dar greșiţi amarnic când credeţi că lucrurile se vor schimba greu. Fiecare etapă de creștere interioară este foarte bună şi este nutrită de către Dumnezeu. Iar atunci când este timpul să mergeţi mai departe, eliberaţi-vă din propria strânsoare şi nu mai încercaţi să deţineţi controlul. Oricum nu-l deţineţi… este o iluzie, şi vă consumaţi energia degeaba.

8. Respectaţi tot ceea ce este sacru.

Majoritatea oamenilor sunt sceptici din acest punct de vedere. În societatea actuală, puțini oameni ajung să se autocunoască. Lipsa timpului şi nu numai, îi face precum nişte marionete oarbe, care se plimbă din punctul A în punctul B cu viteza luminii, şi înapoi… fără să se întrebe care-i rostul lor aici? Rostul nostru a tuturor este de a fi… şi atât. Este cea mai de preţ comoară, care trebuie respectată. Scufundarea în această comoară ne va ajuta să ne deschidem inimile. Ce înseamnă a fi? A fi înseamna a trăi în momentul prezent şi a vă urma, ghida după cel mai înalt entuziasm al vostru. Dacă nu aveţi timp pentru voi înşivă în totalitate, încercaţi măcar parţial.

9. Permiteţi Spiritului să conducă.

Cei mai mulți oameni sunt dependenți de griji, control, micromanagement, și îndoială. Rezistaţi tentațiilor de a urma aceste tendințe. Nu mai ascultaţi vocea care vă spune că trebuie să fiţi responsabili, că vigilența constantă este singura modalitate de a face ceva… blah blah. Cuvântul trebuie nu are o frecvenţă tocmai pozitivă. Este util doar uneori. În schimb, lăsaţi ca Spiritul să încerce un nou mod și fiţi dispuși să-l experimentaţi. De aceia aţi venit aici. Ascultaţi doar vocea inimii, a intuiţiei, cea care vă provoacă fericire şi stări înalte. Daţi intenția ca totul să se desfăşoare cum e mai bine, pentru binele vostru cel mai înalt, şi eliberaţi-vă de control, permiţând oportunităților să vină spre voi. Un rezultat forţat din greu de către voi, nu poate fi la fel de bun, ca cel ce vine de la sine.

10. Bucurați-vă de necunoscut.

De-a lungul anilor, v-aţi construit mai multe ziduri, bucată cu bucată, ascunzându-vă adevărata identitate, şi învățând să acceptaţi doar anumite limite. Nimic din toate acestea nu fac parte din adevărata voastră natură. Cu toate acestea, nu vă puteți forța esenţa să iasă dintr-o dată la suprafaţă. Este dureros să vă dezbrăcaţi de straturile groase ale iluziei, dar trebuie să permiteţi sufletului să se dezvăluie atunci când e pregătit.

Fiți siguri că necunoscutul vă aşteaptă – unul care nu are nimic de-a face cu “EU-ul” pe care îl știți deja. Partea din voi care știți că pâlpâie din ce în ce mai repede. Când simțiţi un nou impuls, un gând înălțător, o cunoaştere care nu a fost înainte, îmbrățișaţi necunoscutul. Păstraţi-l cu tandrețe ca pe un copil nou-născut. Dumnezeu trăiește în necunoscut, și atunci când îl veţi putea îmbrățișa pe deplin, veţi fi liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*