50 de moduri pentru a trăi o viaţă fără regrete

Cu fiecare capitol pe care îl închideți în viața voastră, vine sfârșitul a ceva vechi și începutul a ceva nou. Aceste capitole sunt ceea ce noi numim cicluri. Dacă sunteți în ton cu aceste cicluri, puteți simți apariţia schimbării. Ele vin în mod normal în intervale de 7 ani, ceea ce înseamnă că la vârstele de 7, 14, 21, 28, 35 și 42 (etc.) vor fi finalizate 6 cicluri.

Fiecare ciclu se încheie cu ambele atribute, pozitive și negative, precum și cu lecții dure și creștere imensă. La finalul fiecărui ciclu, veți observa energiile amplificându-se. La încheierea unui ciclu volatil, totul în jurul vostru poate suferi o schimbare dramatică, sau să răsufle uşor în afară, fără probleme, în funcție de ceea ce ați realizat.

Luaţi un răgaz, priviţi înapoi la viața voastră și încercaţi să vă amintiţi evenimentele majore care înconjurau aceste marcaje de vârstă și observați aceste repere. Puteţi vedea tiparele?

Odată ce le-aţi observat, vă puteți pregăti pentru tranziția următoare. Fiecare ciclu se încheie cu o perioadă de reflecție. Aceasta din urmă este când gândurile ar trebui să aibă, ar fi putut să aibă și ar fi trebuit intervin. Și pentru a vă asigura că aţi ajuns la finalul ciclului, cu o conştienţă clară, aici sunt relatate 50 de moduri de a vă trăi viața fără regrete:

50. Spune ceea ce gândeşti.

Gândurile tale sunt importante, nu te subestima.

49. Fii tu însuți.

Doar tu poţi fii tu, nu deveni o versiune la mâna a doua a altcuiva.

48. Fii îndrăzneţ/îndrăzneaţă.

Ce ai face daca ai fi 100% sigur/ă, că ai reușii indiferent de circumstanţe?
Acţionează!

47. Recunoaște când te înșeli.

Ai curajul de a admite atunci când te înșeli, când greşeşti. Prin aceasta vei câştiga respect, și îţi vei permite să devii un lider puternic.

46. Construieşte-ţi propria cale.

Nu urma traseul clasic, eliberează-te. Găsește-ţi propria cale și lasă urme şi pentru alţii.

45. Găseşte umorul în viaţă.

Găsing umorul în timpul celor mai serioase situații, te ajută să descoperi non-atașamentul. Adevărata natură a Universului este jucăuşă, nu serioasă. Străduieşte-te să vezi partea pozitivă din orice situație “întunecată”.

44. Fii recunoscător/recunoscătoare.

Adevărata rugăciune nu înseamnă a cere ceea ce ne dorim, ci acceptând toate binecuvântările vieții și arătând recunoștiință pentru tot ceea ce primim. Un ciclu al iubirii ce continuă să crească. Universul este armonie şi sincronicitate, întotdeauna primim ceea ce suntem şi avem nevoie.

43. Fii curajos/curajoasă.

Dacă nu-ţi asumi riscuri în viață, vei sfârși prin a realiza mai nimic. Imposibilul poate fi întotdeauna defalcat în posibilități.

rumi-noelle-yoga-sturman

42. Fii vulnerabil/ă.

Fiind vulnerabil/ă nu înseamnă a fii slab/ă. Fii dispus/ă să-ţi exprimi sentimentele liber.

41. Fii sincer/ă.

Nu este vorba doar despre a fii sincer/ă cu ceilalți, ci mai mult despre a fii sinceri cu noi înșine. Dacă noi nu suntem adevăraţi cu noi înșine, suferim. Trăieşte întotdeauna adevărul în inima ta.

40. Gândeşte pentru tine, luând propriile decizii.

De-a lungul vieţii tale, ţi s-a spus sau inoculat, cum alții cred că lucrurile trebuiesc făcute. Modul în care acestea au fost efectuate și cum ar trebui să fie făcute în continuare. Dar fiecare dintre noi gândeşte diferit, unic, aşa că fii unic/ă. Modul în care tu vezi lumea este total diferit de orice alt om de pe planetă. Deci, gândeşte pentru tine, doar piesa puzzle-ului tău poate fi aceia care rezolvă enigma ta.

39. Descoperă-ţi pasiunea.

Care este acel lucru care-ţi provoacă căldură în inimă? Ce te face să vibrezi? Ia un pix, o bucată de hârtie, şi scrie toate interesele tale de când erai copilaş. Cărți preferate, filme, sporturi… orice. Petrece ceva timp singur/ă și autodescoperă-te, găseşte ceea ce te face să vibrezi și acţionează.

“Nu-ţi fă griji de ceea ce lumea are nevoie. Întreabă-te ce te face pe tine să prinzi viaţă şi fă acest lucru, lumea are nevoie de oameni care au revenit la viață.” – Howard Thurman

38. Fă ceea ce iubeşti.

Dacă lipsa banilor nu ar fi o problemă, ce ţi-ai dori să faci? Cum ţi-ar plăcea să-ţi petreci cu adevărat viaţa? Dacă crezi că obținerea banilor este cel mai important lucru în viaţă, îţi pierzi complet timpul.

Dacă îţi place cu adevărat ceea ce faci, în cele din urmă vei stăpâni această pasiune, și la un moment dat vei face şi bani din ea. Vocaţie!

Fă ceea ce iţi place mai întâi, iar banii vor urma.

37. Înfruntă-ţi temerile.

Când permiţi temerilor să interfereze cu viaţa ta, ajungi să stai pe margine. Singura modalitate de a-ţi depăși temerile, este să le înfrunţi. Când te confrunţi cu temerile tale, îți dai seama că ceea ce mintea ta a construit, a fost departe de realitatea situației.
Respiră, numără până la trei și fă-o!

36. Acceptă-te și îmbrăţişează-te.

Prin autoexplorare, îţi descoperi cele mai profunde credințe, valori, idei și emoții. Acest fapt te ajută să conştientizezi şi să înțelegi modul în care te raportezi la viaţa de zi cu zi. Beneficiezi de o idee mai bună în a conştientiza de ce te comporți într-un anumit fel, și odată ce te înțelegi, poţi accepta și îmbrățișa toate aspectele fiinţei tale. Îmbrățișându-te înseamnă a-ţi accepta punctele forte și punctele slabe, întunericul şi lumina, polarităţile yin şi yang.

Fără acceptare, nu poţi înflori.

35. Nu fii mânios.

Când ții mânie, te vei arde singur/ă. Ai putea crede că furia ta îl pedepseşte pe altul, greşit. Tu eşti singurul/singura pedepsit/ă. Cum mincinoşii se mint singuri… aşa este şi cu mânia.

34. Schimbă-ți percepţiile.

Atunci când diverse situații apar, s-ar putea să simţi imediat emoții puternice ieşind la suprafaţă, cum ar fi, desconsiderare, agitaţie sau iritare. Caută să priveşti dintr-un nou unghi. Prin a te pune pe tine în pielea altcuiva, vei fii capabil/ă să priveşti dintr-o altă perspectivă.

33. Pune capăt relaţiilor toxice.

Viața este prea frumoasă pentru a sta undeva unde nu eşti mulțumit. Dacă te aflii într-o relație nesănătoasă, rupe-o. Limpezeşte-ţi mintea, petrece ceva timp singur/ă, în natură chiar. Fă tot ceea ce trebuie să faci, pentru a ieşi din această situație, şi a procesa propriile gânduri și emoții.

32. Nu mai încerca să controlezi totul.

Ideea că deţii controlul este o absurditate, o aberaţie. Viața este o aventură și este menită să fie experimentată în timp ce curge cu suișurile și coborâșurile sale. Cu cât încerci să controlezi mai mult, cu atât mai “insistent/ă” devii, iar singurul lucru pe care îl obţii, este să îndepărtezi totul și pe toată lumea.

31. Trăieşte în momentul prezent.

Dacă ai avea cunoaştere de ceea ce eşti capabil/ă… Nu există nimic în afara momentului prezent. Nu este relevant să visezi la momentul viitor, sau să regreţi trecutul. Ceea ce ai este acum, profită din plin de acest moment.

30. Ieși din zona ta de confort.

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât zona ta de confort se contractă. Lucrurile devin obişnuinţă, de rutină şi învechite. Tot restul vieții tale este la program, urmând aceleași tipare. Deși este confortabil, stagnezi… acest lucru nu permite creșterea. Experimentând lucruri noi, te catapultezi, oferindu-ţi libertate și încredere de sine.

29. Ai încredere în fluxul Universului.

Atunci când eşti rigid/ă, te opui fluxului vieţii, oportunităţilor şi evenimentelor vieţii… e ca şi cum ai încerca să înoţi în direcţia opusă curgerii râului. Vei obosi luptând… Când eşti relaxat, curgi precum apa, permiţând zilei să te întâmpine cu orice. Viața curge, energia curge, muzica curge, dansul curge… ascultă ritmul vieţii și pluteşte, dansează cu ea.

28. Cunoaşte-ţi limitele.

Cunoaște-ți limitele, dar nu le accepta niciodată.

27. Explorează-te.

Știi cine eşti cu adevărat? Te poți uita în oglindă și spune într-o singură frază, mai mult din ceea ce te defineşte?

Niciodată să nu subestimezi impactul pe care îl poţi avea asupra vieții altcuiva.

25. Iubeşte ceea ce faci.

Cele mai bune şi semnificative rezultate vor veni din ceea ce faci cu şi din iubire. Când nu-ţi place ceea ce faci, înseamnă că te mulţumeşti cu puțin și că ai renunţat la visurile tale.

Nu te mulțumi niciodată cu mai puțin, creează o capodoperă din viaţa ta!

24. Găseşte satisfacție în lucrurile simple.

Adevărata fericire provine din libertate, iar libertatea provine din lipsa dorințelor. Când ai dorinţe, îţi provoci suferinţă. Lucrurile simple contează cel mai mult, este momentul să pui în practică acest fapt. Meditează asupra a ceea ce ai nevoie cu adevărat.

23. Fii sincer/ă cu tine.

Fiind sincer/ă cu tine, înseamnă încredere de sine. Ascultă-ți inima, ea întotdeauna ştie ce este cel mai bine pentru tine.

22. Exprimă-te.

Eşti creator/creatoare. Mintea ta este pensula, iar pământul este șevaletul tău.

21. Fii blând/ă şi tolerant/ă cu tine.

Viața este ca o piedică atunci când eşti sever/ă cu tine. Învaţă să te eliberezi, acceptându-te aşa cum eşti, și iertându-te totodată. Toată lumea face greșeli.

20. Păstrează legătura cu prietenii tăi.

Nu lăsa timpul să zboare. Iartă, mergi mai departe și reia legăturile. Una dintre primele 5 regrete pe care oamenii le au pe patul de moarte, este că nu şi-au menţinut legătura cu prietenii lor.

19. Eliberează-te de vină.

Vinovăţia este ceva ce am inventat pentru a ne face să ne simţim nevrednici. Jocul de v-ați ascunselea l-ai creat pentru tine. Găseşte-te pe tine cel adevărat, esenţa ta, centrul Universului tău, Dumnezeirea ta.

Iluzia este că, până nu simți că ai suferit destul, nu te vei trezi la adevărata ta putere, la adevărata ta identitate, Sinele tău etern.

18. Dă-ţi voie să fii fericit/ă.

Dacă eşti părinte, știi că cel mai important lucru pe care îl doreşti pentru copiii tăi este ca ei să fie fericiți. Deci, permite-ţi să fii fericit/ă.

17. Când eşti pe cale de a spune nu… zii da!

De câte ori te-ai oprit din a face ceva care ar fi putut fi chiar distractiv? De câte ori ai spus nu unei oportunităţi care s-ar fi dovedit a fi o mare aventură.

Ce ai într-adevăr de pierdut? Acţionează!

16. Fii răbdător/răbdătoare.

Răbdarea nu înseamnă a aștepta, ci a lucra continuu pentru visurile tale, păstrând o atitudine pozitivă. Doar pentru că ceva nu se întâmplă pentru tine chiar acum, în acest moment, nu înseamnă că aceasta nu se va întâmpla cândva. A trăi în prezent înseamnă a savura calea, peisajele, experienţele, lecţiile etc… nu a alerga după un scop, deoarece pierzi luna, căutând stelele.

15. Continuă să înaintezi.

Daca stai nemişcat/ă în așteptarea valului, să se spargă în capul tău… vei fii măturat/ă şi chiar înecat/ă. În schimb ia o barcă sau un iaht (după preferinţe) și dansează cu valurile vieții.

14. Nu-ţi mai face atât de multe griji.

95% din grijile tale nu se manifestă în realitate oricum, aşa că nu-ţi mai pierde somnul pentru ele. Eliberează grijile și înlocuieşte-le cu încredere de sine.

13. Nu ține ranchiună.

Fiecare are propriile sale motive, fiecare are propria sa percepție a vieții și fiecare are propria cale de urmat. Ţinând ranchiună, doar pe tine te răneşti.

12. Arată şi ai compasiune.

Înalţă-te deasupra situației! Arătând compasiune altora, vei ridica atât Spiritul tău, cât și pe al celor din jur.

11. Oferă în mod deschis.

Ceea ce dai, primeşti înapoi. Aşa funcţionează Universul. Cu cât oferi mai mult, cu atât primeşti mai mult. Când nu oferi ceva în mod dezinteresat, s-ar putea să nu-ţi dai seama că la un anumit nivel, primeşti exact ceea ce ai oferit. Când eşti altruist, ai acea senzație de frumos, de căldură sufletească, că ai făcut ceva bun, şi întotdeauna primeşti atunci când dai. Și aceasta este frumuseţea de a da! Întotdeauna este un câștig-câștig și nimic nu poate schimba acest lucru!

10. Iubeşte liber, necondiţionat.

Atunci când înveţi să-i iubeşti pe alții liber, tu la rândul tău, înveţi să te iubeşti pe tine însuţi/însăţi. Viața este o oglindă și fiecare persoană, fiecare profesor, este reflecţia ta. Iubeşte-ţi profesorii, ei vin cu lecții dure, care te ajută să te dezvolţi, să creşti. Pur și simplu, prin a trăi cu această stare de spirit, vei face un pas uriaș în eliminarea blocajelor, a energiei negative, și în a-ţi crește capacitatea de a te conecta cu alte persoane la un nivel mai profund.

9. Expune-te.

Prin îmbrăţişarea vulnerabilităţii tale, te vei autoîmputernici. Nu fugi intimidat/ă, departe de frică, în schimb foloseşte-o ca pe un semn, indicator care te direcţionează spre următoarea treaptă a autocunoaşterii. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să sari de pe un pod sau în faţa unei maşini! Ci să-ţi urmezi chemarea Sufletului.

8. Lasă oamenii să te judece.

Da, lasă oamenii să te critice, deoarece oricine spune ceva negativ despre tine, nu are nimic de-a face cu persoana ta, ci doar cu propriile lor stări interioare. Exteriorul reflectă interiorul şi orice persoană nu poate vedea mai departe de propriile sale limitări şi percepţii.

7. Bucură-te de viaţă.

Viaţa este o aventură și tu eşti un explorator/exploratoare. Îndreptându-te către cea mai îndepărtată vastitate a încarnărilor pentru a învăța, a creşte și a experimenta. Bucură-te de împrejurimi deoarece s-ar putea să nu te mai întorci pentru o vreme.

6. Fii înțelegător/înţelegătoare.

Dreptatea nu înseamnă a fi corect, deoarece fiecare are propria sa percepţie… realitatea ta diferă de a mea şi invers. Dreptatea înseamna a oferi iubire, compasiune și înțelegere, indiferent de circumstanţe.

5. Nu aștepta ziua de mâine.

Următorul moment din viața ta, nu este mai important decât momentul acum. Fă astăzi ceea ce visai pentru mai târziu, trăieşte ziua de astăzi ca şi cum ar fi ultima.

4. Ascultă-ţi intuiţia.

Flash-ul intuiţiei pe care-l recepţionezi înainte de a lua acea decizie importantă, încrede-te în el. Acel ghiont subtil sau acea atracţie blândă… pe care o simţi înainte ca situația să se apropie, având încă timp să iei o decizie, urmeaz-o. Cunoşti mai mult decât gândeşti, trebuie doar să ai încredere în tine.

3. Ai umilință.

Este posibil să simți că ai comis 1000 de greșeli teribile, și că s-ar putea să mai faci încă alte o mie. Nu există greşeli, există doar lecţii. Te aflii într-o continuă evoluţie, învățând și crescând. Nu contează ce ai făcut, doar tu alimentezi această credinţă, contează ceea ce faci de acum încolo. Fii blând şi tolerant cu tine.

2. Ascultă-ţi inima.

Inima ta știe, înainte ca tu să știi. Este un organ complex care generează propriul său câmp electromagnetic, şi care deține propria sa conștiință; produce energie subtilă, chiar sub nivelul nostru mediu de conștientizare. Urmează sentimentele inimii tale, intuiţia sufletului tău, acest al şaselea simţ care te ghionteşte în direcția cea mai bună. Nu te va dezamăgi niciodată, atunci când, în cele din urmă vei alege s-o asculţi.

1.Nu rata dansul Universului.

Alan Watts credea că adevărata existența a întregului Univers este una jucăuşă. Fără a fi nevoie sau necesar, nu duce nicăieri și nu are o destinație la care ar trebui să ajungă.

“În muzică, nimeni nu ar face din finalul melodiei, scopul său. Dacă ar fi fost aşa, cei mai buni compozitori sau cântăreţi ar fi fost cei care ar fi cântat cel mai rapid sau cei care ar fi scris doar finalul melodiei. Voi aţi merge la un concert pentru a asculta doar o notă muzicală, deoarece ea reprezintă sfârșitul, scopul? Când dansaţi, nu ţintiţi un singur loc, punct din cameră, pentru că acela este locul unde trebui să ajungeţi… ideea de dans, scopul dansului, este chiar dansul în sine.” – Alan Watts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*