BRGwork

Buna Alexandra!Stiu ca mi-a luat ceva timp ca sa te tin la curent cu ce e cu mine si cum, si te rog sa ma scuzi pentru acest lucru, dar a trebuit sa ma obisnuiesc cu locul si familia, si am avut si momente in care mi-a fost foarte greu si mi-a fost dor de casa si familie, si prieteni. Dar a trecut cu bine si acum mi-e bine. Mai am momente in care mi-e dor de toti, dar acum vorbim pe internet saptamanal si asa ca imi mai trece dorul!

Eu sunt in Wisnford, Cheshire, asa cum cred ca stii. Familia e super faina. De la bun inceput m-au primit si m-au tratat ca pe un membru al familiei. Inainte sa ajung imi era teama ca o sa imi fie greu si, dupa ce auzisem niste povesti groaznice de la alti au-pairi, mi-a fost destul de frica de ce o sa gasesc aici. Dar e bine. Familia are trei baieti, unul de 17, unul de 12 si unul de 5 ani. Ma inteleg foarte bine cu toti. Celui mare parintii  ii construiesc un apartament. Cred ca in vara o sa fie gata, asa ca in vara baiatul cel mare se va muta in propriul lui apartament. Baiatul cel mic e un scump si un dulce, chiar daca uneori ma extenueaza la maxim. E si un bicher si jumatate! Dar acum e varsta, nu?

Eu am inceput si un curs la colegiul din Northwich. E in constructii si inginerie civila. E bine. Cand termin o sa am calificarea de tehnician.

Winsford e un orasel mic, dar e frumos aici. Stii ca pe la noi li s-a dus duhul englezilor ca sunt reci si distanti! Ei bine, aici, in partea de nord-vest a Angliei nu e deloc asa! Aici sunt foarte prietenosi. Chiar in prima saptamana, dupa ce am ajuns aici, mergeam pe strada si oameni pe care nu-i vazusem in viata mea si care nu m vazusera in viata lor se opreau pe strada si vorbeau cu mine. Mi s-a parut foarte ciudat. Acum m-am obisnuit si nu mi se mai pare ciudat ca straini sa te salute pe strada sau sa se opreasca la vorba cu tine. Am vizitat si Liverpol-ul. E super frumos, dar sunt atatea de vazut de nu poti sa vezi decat cate un obiectiv intr-o zi. Mai ales ca e si atat de plin de istorie si de legende!

Nu stiu daca mai tii minte, dar inainte sa vin mi-ai zis sa stabilesc de la bun inceput cu familia ca daca fac ceva in plus e pe plata. Ei bine, nu a trebuit sa fac asa ceva, caci de cum am ajuns mi-au zis ca orice fac in plus sunt platita, si s-au tinut de cuvant. Mai mult, au ei o filosofie a lor, ca daca au-pairul e fericit siei sunt fericiti ca fiecare dintre ei vor face tot ce e mai bine ca aceasta relatie sa se mentina. Si pana acum nu pot sa ma plang, s-au tinut de cuvant!

De Craciun a fost ziua mea, asa ca mi-au organizat o petrecere surpriza cu cei pe care ii cunosc si familia lor. A fost frumos! Daca vreau sa merg, doamna ma ia cu ea cand merge in oras sau la petreceri. Mi-am facut si ceva cunostinte aici. Imi pare rau numai ca sunt singurul au-pair din oras si din zona. Dar, la urma, e un oras micut, asa ca….

Cam asta e ce fac eu pe aici si cum.

Acum vreau sa iti urez un An Nou mai bun decat 2009 dar mai rau ca 2011. La Multi Ani, fericire, si mult noroc!

Oroianu Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*