Ce reprezintă chakrele?

Astăzi m-am decis să scriu un articol despre chakre, deoarece consider că e un subiect interesant pentru mulți dintre voi.

Ce sunt chakrele? Ele sunt centre energetice prin care curge energia.

Cuvântul chakră provine din sanskrită, și înseamnă roată.

O chakră este ca un vortex, ca un vârtej, iar corpul nostru are 7 chakre principale și multe altele secundare. Vă puteți imagina chakrele ca și cum ar fi niște baterii invizibile reîncărcabile. Acestea se încarcă cu ajutorul fluxului energiei cosmice gratuite din atmosferă. De asemenea, va puteți imagina un curent de energie ca un tub fluorescent vertical localizat de-a lungul șirei spinării, de la partea de sus a capului, până la baza coloanei vertebrale, prin care forța vitală curge. Cele 7 chakre principale sunt situate în centrul corpului și sunt aliniate la acest tub.

Chakrele conectează corpurile noastre spirituale la trupul fizic. Echilibrează fluxul de energie de-a lungul rețelei noastre de meridiane energetice. Meridianele noastre (rețeaua noastră electrică) se aseamănă cu instalația electrică dintr-o casă. Acestea permit energiei să circule în tot corpul.

Uneori, din cauza stresului sau a problemelor emoționale, fizice, a percepției negative, chakrele noastre se blochează. În cazul acesta, se blochează și libera circulație a energiei în corp. Ceea ce va reflecta asupra organismului prin diverse boli fizice, stări de discomfort sau prin senzația de dezechilibru mental, emoțional. De aceea e foarte important să gândim pozitiv, indiferent de circumstanțe. Trebuie sa vedem partea plină a paharului, deoarece prin fiecare experiență neplăcută, ne mărim gradul de înțelepciune, conștientizare și discernământ, ne maturizăm și multe altele. Totul ține de percepția noastră, trebuie să vedem în necazuri oportunități de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Prin experiențele tale trecute ai ajuns persoana care ești in prezent. So cheer up!

Și acum să revenim la detaliile subiectului de astăzi…

Chakra 7 (Chakra Coroană)

Are culoarea violet și este localizată în partea de sus a capului. Este asociată cu cortexul cerebral, sistemul nervos central. Reprezintă conexiunea cu Divinitatea. Un blocaj al acestei chakre se poate manifesta prin probleme de natură psihologică.

Chakra 6 (Chakra Ochiului al 3-lea)

Are culoarea indigo și este localizată în centrul frunții, la nivelul ochilor. Este chakra cunoașterii, percepției, viziunii interioare, intuiției, înțelepciunii. Visele tale din această viață și memoria vieților anterioare se regăsesc în această chakră. Este asociată cu glanda pineală. Blocaje la nivelul acestei chakre se pot manifesta prin depresie, rigiditate mentală, memorie ”selectivă”, probleme de vedere.

Chakra 5 (Chakra Gâtului)

Are culoarea albastră și este situată în gât. Este chakra comunicării, creativității, auto-exprimării, vindecării, transformării și purificării. Este asociată cu umerii, brațele, mâinile, tiroida, glandele paratiroide. Blocajele acestei chakre se manifestă prin lipsă de creativitate, de comunicare și lipsă de onestitate.

Chakra 4 (Chakra Inimii)

Are culoarea verde și o regăsim la nivelul inimii. Reprezintă centrul de iubire, compasiune, armonie și pace. Asiaticii spun că aceasta este casa Sufletului. Este asociată cu inima, plămânii, timusul. Ne îndrăgostim prin chakra inimii noastre. Blocaje la nivelul acestei chakre sunt problemele pulmonare, cardiace, slăbirea sistemului imunitar, lipsa de umanitate, de compasiune, comportamentul neprincipial.

Chakra 3 (Chakra Plexului Solar)

Are culoarea galbenă și este localizată la câțiva centimentrii deaupra buricului, în zona plexului solar. Este asociată cu sistemul digestiv, mușchii, pancreasul. Este chakra puterii, voinței, ambiției, sensibilității. Blocajele la nivelul acestei chakre se manifestă prin sentimente de furie, frustrare, lipsă de direcție, victimizare.

Chakra 2 (Chakra Sacrală)

Are culoarea portocalie și este localizată între baza coloanei vertebrale și ombilic. Este asociată cu partea inferioară a abdomenului, rinichii, vezica urinară, sistemul circulator, organele sexuale și glandele anexe. Este chakra emoției, dorinței, plăcerii, sexualității, procreării și creativității. Blocajele acestei chakre se pot manifesta prin comportament compulsiv sau obsesiv, vinovăție sexuală, probleme emoționale.

Chakra 1 (Chakra Rădăcină)

Are culoarea roșie și este localizată la nivelul perineului. Este chakra împământării, a instinctului. Este asociată cu picioarele, oasele, intestinul gros, glandele suprarenale. Blocajele la nivelul acestei chakre se pot manifesta prin paranoia, stări de frică, dorință de amânare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*