Ceasul energetic al corpului uman: Descopera cel mai bun timp pentru a face totul conform anticilor

Aţi observat vreodată energia şi starea voastră de spirit fluctuând periodic în timpul zilei? Îmi imaginez că răspunsul este “da”… dacă sunteţi conștienţi de sine la un nivel moderat cel puţin. Hormonii și dieta noastră joacă un rol important în stabilirea ritmurilor circadiene, de asemenea, organele și meridianele noastre energetice sunt legate de modul în care ne simțim pe parcursul unei zilei. Acest fapt denotă că noi toţi avem o busolă, un ceas energetic al corpului nostru uman. Mai jos regăsiţi programul “de lucru” al fiecărui organ, pentru a vă organiza ziua în concordanţă cu ciclurile organismului vostru, permiţând fluxului de energie chi să vă echilibreze viaţa.

Între orele 3 și 5 dimineaţa:

Se încheie ciclul final de somn, iar plămânii sunt pe deplin în joc. Respirația profundă ajută la aducerea oxigenului înapoi în sânge și pentru a linişti sistemul nervos.

Între orele 5 și 7 dimineaţa:

Intestinul gros este cel mai ocupat în acest interval orar. Este momentul optim pentru a elimina, începând ziua cu un corp complet curățat.

Între orele 7 și 9 dimineaţa:

Stomacul este la înaintare. Micul dejun ar trebui să fie cea mai consistentă masă, deoarece este momentul optim pentru digerare. Este recomandat un mic dejun bogat în fibre.

Între orele 9 și 11 dimineaţa:

Pancreasul și splina sunt cele mai solicitate. Ele ajută corpul să metabolizeze alimentele care au fost mâncate și să creeze energie pentru a doua zi. Este timpul excelent pentru a face sport.

Între orele 11 și 13:

Inima voastră este vedeta showului. Lucrează din greu, pompând oxigen şi substanţe nutritive prin sânge, oferind energie și hrană întregului corp. Este timpul potrivit pentru a servi o ceașcă de ceai și a targe un pui de somn.

Între orele 13 și 15:

Intestinul subțire are de lucru, finalizând procesul de digerare al micului dejun. Masa de prânz ar trebui servită acum.

Între orele 15 și 17:

Vezica se pregătește pentru eliminarea unei cantităţi semnificative de deşeuri metabolice. Este momentul cel mai benefic pentru a servi un pahar mare de apă și pentru a vă angaja în anumite activități mentale.

Între orele 17 și 19:

Rinichii continuă să cureţe corpul de deșeuri. Continuaţi să beţi apă. Este timpul perfect pentru exerciții ușoare, streching, și o mică cină.

Între orele 19 și 21:

Tensiunea arterială este crescută. Este semnul că trebuie să vă întindeţi şi relaxați. Este momentul ideal pentru sex.

Între orele 21 și 23:

Sistemul endocrin lucrează pentru a crea echilibru și pentru a înlocui enzimele utilizate pe tot parcursul zilei. Este cel mai bun moment pentru somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*