Diferenţa dintre Spirit şi Suflet

Care este diferenţa dintre Spirit şi Suflet?

Aceasta este o întrebare care probabil induce multe persoane în eroare, deoarece majoritatea cred că Spiritul şi Sufletul sunt una şi aceiaşi.

Oamenii au pus la îndoială această teorie încă de prin Egiptul Antic. Egiptenii credeau că KA-ul semnifică Spiritul, care nu dispare în momentul morţii, şi care poate călători în viaţa de apoi, iar Ba-ul, era considerat ca fiind Sufletul, care reprezintă energia divină, încredinţată nouă de către Dumnezeu sau Univers.

În prezent, aceste credinţe sunt similare cu cele din Egiptul Antic, doar că Spiritul este considerat a fi cunoaşterea universală, cât şi cunoaşterea unei fiinţe în viaţă, amintiri, sentimente, umilinţă, umanitarism, bunătate, dezvoltare personală, individul în sine, sau ceea ce se numeşte conştiinţă. Deşi egiptenii credeau că KA-ul a luat forma aspectului fizic, în momentul de faţă, ne gândim la Ka mai mult ca la o energie activă, fără corp fizic, cu toate acestea, se consideră că fiinţa spirituală ar avea un corp eteric, care ar fuziona cu propriul nostru corp, şi poate fi captat cu aparatul foto, corpul nefiind foarte diferit de aura vizibilă din jurul fiecaruia în imagini.

Deşi se spune că Spiritul poate lua o “formă fizică”, astfel încât să fie recunoscut de către noi în acea formă pe partea cealaltă, acesta nu este felul în care el apare.

Spirit

Fizica cuantică dovedeşte că toate lucrurile funcţionează conform unor legi universale. Este posibilă vizitarea şi comunicarea spirituală, captarea sferelor sau imaginilor cu spirite, aure, şi necesitatea ca fiecare dintre noi să-şi extindă orizonturile cunoaşterii realităţii noastre şi să acceptăm ceea ce tehnologia modernă şi experimentele ne dovedesc.

Energie

Spiritul şi sufletul sunt create din energie divină. Sufletul ne dă viaţă, iar Spiritul reprezintă cumulul tuturor lecţiilor învăţate de-a lungul vieţilor noastre, individualitatea noastră. Energia poate fi adesea văzută de către oameni cu capacităţi extrasenzoriale dezvoltate sau fotografi, menţionată ca fiind aura unei fiinţe. Mulţi bioterapeuţi sau vindecători îşi folosesc uneori propria energie pentru a corecta energia altora.

Când energia cuiva rezonează cu a noastră, suntem atraşi de persoana respectivă. Poate fi şi invers, când nu rezonăm cu cineva, oricât de mult am încerca să ne apropiem, la un moment dat vom simţi chiar un sentiment de respingere. De aceea trebuie să privim lucrurile într-un mod cât mai natural. Gândurile şi intenţiile noastre, reprezintă tot energie! Acestea sunt emanate în afara corpului şi pot avea impact asupra oamenilor şi lucrurilor din jur. Energia este universală, infinită şi nu poate fi distrusă!

Un nou mod de a privi lumea

De multe ori în viaţă auzim aceste cuvinte că “suntem interconectaţi”. Iar dacă până acum v-au scăpat, sunt sigură că le veţi auzi de acum încolo! S-au făcut anumite cercetări şi studii în fizica cuantică, atmosferă, atomi, protoni, electroni, neutroni, în procesul de ionizare, câmpul electromagnetic, energie, chiar şi în lucruri mai puţin interesante aparent, cum ar fi, reţele păianjen, praf, umiditate, şi multe altele care au condus la ceea ce se crede a fi “realitatea”. Noi nu suntem fiinţe fizice, adică corpuri care se transformă în spirite după moarte, ci suntem spirite venite în această lume fizică pentru a explora, experimenta în diferite momente ale existenţei.

Greutatea Sufletului

În anul 1907, Duncan MacDougall a realizat un studiu ştiinţific, publicat în “American Medicine”, unde a demonstrat existenţa greutăţii sufletului. A luat în considerare fiecare aspect, cum ar fi, îndepărtarea aerului, îndepărtarea intestinului şi eliminarea urinei, procese de evaporare etc., a testat mai multe persoane pe un pat special, ataşat unor greutăţi extrem de fragile. Pentru mai multe detalii referitoare la acest paragraf, click aici! Articolul este în limba engleză.

Analogia vieţii

Dacă privim în jurul nostru cu atenţie, putem observa mai uşor ciclurile vieţii, moarte şi renaştere, toamnă şi primăvară, apus şi răsărit, evoluţie, iubire, conexiune. Natura exprimă toate acestea într-un mod cât mai natural. Toamna aparent natura moare, iar primăvara reînvie, dar energia e tot acolo, spiritul naturii dăinuie indiferent de moment, ceea ce o face nemuritoare. Crengile copacilor se îndreaptă unele spre celelalte, ceea ce produce o conexiune între copaci indiferent de anotimp, iar vântul îi uneşte şi mai mult. Ce este la nivel micro, este şi la nivel macro, tot universul respectă aceleaşi principii. Totul este interconectat, tot ce este viu, natura, oamenii, animalele, planetele, atomii, munţii (care se îmbină foarte armonios cu celelalte forme de relief) etc.

Totul este un ocean de energie, iar noi fiecare suntem picături care formează oceanul, gândurile şi intenţiile noastre la nivel de individ, influenţează, determină starea oceanului, lină sau agitată, la nivel colectiv. Fizic aparent suntem deconectaţi, dar doar pentru evoluţia noastră ca întreg, iar misiunea noastră este de a ne autodescoperi lăsând în urmă toate măştile şi spărgând toate barierele impuse de mecanismele noastre de gândire. Şi după cum bine ştiţi zicala “Ceea ce semeni, aia culegi”, vă sfătuiesc ca de astăzi încolo să abordaţi o atitudine pozitivă şi constructivă în toate aspectele vieţii, indiferent de circumstanţe, iar tot ceea ce vă produce o stare neplăcută să îndepărtaţi pe cât posibil, deoarece nu sunteţi singuri în acest joc al vieţii!

În concluzie, putem spune că Spiritul este părintele Sufletului, că Spiritul reprezintă palma, iar sufletul unul din degete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*