Eseu – Aventura in USA

4 Februarie 2010

Povestea programului Au-pair USA a inceput in octombrie 2008.  Participasem pe acelasi program in UK, dar nu am fost foarte multumita de firma cu care plecasem inainte. Despre BRG Work am aflat intamplator, cautand pe internet oferte de lucru in strainatate. A urmat o vizita la ei la sediu, mai mult pentru a vedea cat de seriosi sunt. M-au convins prin punctualitate, onestitate si preturile mici pe care le ofereau.

Astfel, am decis impreuna cu ei sa aplic pentru  programul Au-pair SUA, in special pentru ca mi s-a parut o oportunitate pe care merita sa o valorific, datorita experientei, si apoi pentru ca BRG  Work mi-a oferit informatii complete si consiliere temeinica. M-au ajutat foarte mult cu documentatia necesara, iar cand dosarul a fost complet (a durat cam 2 saptamani), l-au trimis partenerului extern.  Am avut de asteptat cam 3 luni de la data procesarii dosarului, dar pot sa spun ca a meritat.

Pentru ca familia pe care mi-au gasit-o si cu care intr-un final am incheiat contractul, s-a dovedit a fi chiar o familie. O a doua familie cu care pastrez inca legatura, oameni plini de generozitate si calzi. Din momentul in care am ajuns in casa lor, m-au tratat ca pe un membru al familiei, mi-au oferit prietenie si sinceritate. Dar in acelasi timp au cerut seriozitate si implicare totala. Am locuit in Georgia, pe coasta de Est a SUA, iar intreaga experienta a fost una benefica. Am intalnit oameni primitori, dispusi sa te ajute la nevoie si ospitalieri. In tot acest timp am urmat cursuri de limba Engleza la Kenessaw University, unde nu numai ca am intrat in contact cu sistemul de invatamant american, dar am avut oportunitatea sa studiez intr-un mediu international si sa am colegi de peste tot din lume. Am facut multe poze, am vizitat Atlanta (principalul oras din Georgia) si statele Alabama si Florida. Am facut rock climbing, cayacking, hiking, si am experimentat ce inseamna sa fii oaspete in SUA.

E o experienta pe care o recomand cu caldura tinerilor, mai ales pentru  ca iti schimba total perspectiva asupra vietii, iti deschide orizontul si te imbogateste din punct de vedere cultural. Tin sa multumesc pe aceasta cale consilierilor BRG Work pentru sprijinul oferit, atat la inceput, cat si pe tot parcursul programului. De fiecare data cand am avut intrebari sau nelamuriri au raspuns cu promptitudine si profesionalism. De aceea, ii recomand cu caldura celor care se decid sa incerce o astfel de experienta. Merita din toate punctele de vedere.

Irina, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*