Experienta au-pair: o dorinta implinita

ina, Focsani, Au Pair USA 2009-2010

28 aug 2010

Ultima experienta au-pair s-a incheiat acum cateva zile si odata cu ea si o perioada din viata mea. O perioada frumoasa, in care am intalnit oameni deosebiti si totodata diferiti.

De data aceasta programul s-a desfasurat in Anglia, in Essex, o zona rurala, linistita si in mijlocul naturii. Familia la care am locuit timp de 4 luni m-a primit de la inceput in mijlocul lor ca pe un alt membru si m-au facut sa ma simt ca acasa.

Doresc sa multumesc intregii echipe BRG Work, si in special Ramonei, pentru tot ajutorul acordat si de aceasta data in indeplinirea formalitatilor. Mi-au dovedit inca o data profesionalismul si devotamentul de care dau dovada fata de fiecare participant la program.

Dar in acelasi timp trebuie sa mentionez ca pe langa suportul lor mai sunt necesare si o serie de alte ingrediente pentru ca aceasta experienta sa fie una pozitiva atat pentru participant, cat si pentru familia la care merge.

Primul ar fi Comunicarea. Este foarte importanta. Fara o comunicare adecvata, chiar daca nivelul de limba este unul mediu, o experienta de acest gen nu se poate termina bine. Ca in orice familie, trebuie sa comunici, atunci cand lucrurile merg mai putin bine, dar si cand lucrurile sunt OK. Iar cand se intampla ca lucrurile sa mearga mai putin bine, acest lucru trebuie mentionat imediat. O intarziere nu face decat sa inrautateasca situatia si sa creeze un conflict si mai mare, care ar fi putut fi stins din fasa in cazul unei comunicari eficiente.

Al doilea ingredient necesar este Flexibilitatea. Cu siguranta stim ca si acasa, in propria familie, nu intotdeauna facem lucrurile dupa un program bine stabilit. Sunt situatii neprevazute, care uneori necesita o doza destul de mare de flexibilitate. Din experienta stiu ca un grad mare de flexibilitate iti poate aduce avantaje mai multe pe termen lung.

Ultimul ingredient, in opinia mea, necesar pentru o reteta de succes in acest program este Onestitatea. O persoana sincera si deschisa va fi intotdeauna mai bine vazuta de catre familie si chiar si de catre agentia cu ajutorul careia aplica. Daca nu stii sa faci un lucru, e mult mai bine sa spui decat sa minti sau si mai rau sa il faci pe dos.

Pe langa toate acestea mai este necesara si multa rabdare pentru ca de cele mai multe ori procesul este unul care dureaza, mai ales cand vrei sa gasesti familia care ti se potriveste cel mai bine. Incurajez pe cei interesati sa incerce un astfel de program pentru ca iti ofera o alta viziune asupra lumii, orase si locuri interesante, oameni de cele mai multe ori amabili si totodata oportunitati pe care poate altfel nu ai avea cum sa le gasesti.

Ina, Focsani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*