Implanturile dentare cu celule stem generează creșterea dinților noi

Am dat de un articol foarte interesant ce cred că vă va plăcea. În prezent există foarte multe alimente nesănătoase care ne afectează organismul și mai ales dantura. Timpul nostru este prea scurt pentru a cerceta în detaliu conținutul fiecărui produs pe care-l achiziționăm. În mare parte suntem conștienți că trăim într-un mediu poluant din toate punctele de vedere, pe mulți nici nu ne deranjează acest fapt până nu ajungem la un anumit punct… În România sunt aproximativ 4,85 milioane de fumători înrăiți și mulți alții amatori ceea ce e avantajos pentru dentiști, dar nu și pentru pacienți desigur. Dar având în vedere că suntem într-o evoluție continuă în toate domeniile vieții noastre, deoarece așa este natural, cercetătorii au descoperit ceva inovațional. Enjoy!

Jurnalul de cercetare a Medicinii Dentare a publicat un studiu privind o nouă tehnică de regenerare a țesuturilor, care va permite oamenilor pur și simplu să-și re-crească un nou set de dinți.

Dr. Jeremy Mao, profesorul Edward V. Zegarelli de Medicină Dentară de la Columbia University Medical Center, a prezentat o creștere factor-infuzat, o schelă tridimensională cu potențialul de a regenera un dinte anatomic corect în doar nouă săptămâni de la implantare. Laboratorul de Inginerie și Regenerare Medicală a Țesutului a dezvoltat procedura utilizată de către Dr. Mao pentru a conduce propriile celule stem ale organismului spre eșafod, care este fabricat din materiale naturale. Și odată ce celulele stem colonizează eșafodul, un dinte poate crește în cavitate și apoi fuziona cu țesutul din jur.

Aceasta tehnică nu va elimina doar nevoia de a crește dinți într-un vas Petri, dar este prima care utilizează resursele proprii ale organismului, în scopul de a realiza regenerarea dinților anatomici corect. Acest tratament dentar poate deveni extrem de atrăgător (spre deosebire de implantare) din cauza timpului de recuperare mai rapid și a procesului relativ natural de re-creștere.

Universitatea Columbia a depus deja cereri pentru brevet în ceea ce privește tehnica de re-creștere a dinților prin celulele stem, și este în căutare de asociați, care vor ajuta la comercializarea ei. În același timp, Dr. Mao are în vedere cea mai bună abordare pentru aplicarea tehnicii sale de terapii clinice la un cost eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*