Șapte feluri de comportament care în realitate sunt sănătoase

Am revenit după o pauză lungă cu un articol care ne oferă câteva indicii despre cum să fim autentici, să ne acceptăm toate emoțiile (altfel cu am fi întregi?), despre cum să ne observăm emoțiile și automat gândurile, comportamentele, reacțiile etc. Ceea ce ar trebuie să vă pună pe gânduri, deoarece în societatea în care trăim, nu prea avem timp sa ne facem timp pentru noi înșine, ceea ce pare trist, dar nu descurajator. Ține de priorități… pe cine iubiți mai mult? Pe voi sau pe alții? Și cum puteți iubi pe alții dacă nu vă iubiți întâi pe voi înșivă? Cum oferiți iubire? Ce este iubirea? Ce reprezintă iubirea pentru voi? Enjoy!

1. A te enerva
Cei mai mulți dintre noi nu cred că furia ar fi o emoție deosebit de atractivă sau de pozitivă, dar adevărul este că, abilitatea de a simți și de a recunoaște această emoție, fără a-i ceda, este una dintre cele mai bune caracteristici care se pot regăsi într-o persoană. A te enerva, nu reprezintă ceva ce majoritatea oamenilor pot controla cu adevărat, dar este în regulă, deoarece sentimentul în sine nu este ceva negativ, ci comportamentul care urmează în urma acestui sentiment. În cazul în care vă puteți permite să vă simțiți furioși, iar apoi, să transformați acea energie în ceva productiv și pozitiv, este mult mai benefic pentru voi decât în cazul în care pur și simplu încercați să amorțiți, îngropați emoția în întregime.

2. A te simți pierdut/ă
Uneori nu suntem siguri în ce direcție să ne îndreptăm în viață, și este în regulă. Dacă nu sunteți siguri încotro să mergeți, înseamnă doar că există o infinitate de opțiuni din care puteți alege. De multe ori trebuie într-adevăr să ne pierdem, pentru a ne regăsi. Nu intrați în panică, priviți situația ca pe o oportunitate, și alegeți calea cu curaj.

3. Plânsul
Tradițiile culturale mor greu, și chiar dacă cunoaștem că nu este benefic pentru noi să reținem emoții neplăcute în interior, încă ne este spus de multe ori că nu este bine să plângem… La fel ca și furia, sentimentele dificile și copleșitoare, cum ar fi tristețea sau stresul ne pot răni dacă le vom internaliza și nu ne vom da voie în a le elibera sau exprima.

Citat-Buddha

Nu trebuie neapărat să ne simțim confortabil în a plânge de față cu alte persoane, dar nu trebuie să ne fie rușine sau să ne îngrijoreze nevoia de a ne elibera și de a vărsa câteva lacrimi uneori. Este ceva foarte normal și sănătos, și toată lumea are nevoie să se elibereze de emoții neplăcute.

4. A fi singur
Societatea de multe ori ne presează să petrecem fiecare minut liber cu alte persoane, cu toate că, uneori avem nevoie de puțin timp doar în compania noastră, a fi singuri cu gândurile, sentimentele noastre și de a ne centra.

Nu este nimic în neregulă să valorificăm puțin singurătatea și liniștea. Nu trebuie să ne simțim vinovați că dorim timp doar pentru noi înșine. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că le oferim spațiu și celor dragi, dacă au nevoie de ceva timp singuri, trebuie respectat acest lucru.

5. A nu asculta
Se pare că în prezent, de multe ori, toți vor să fie experți în tot. În momentul în care se ajunge la o situație grea, toți credem că deținem o opinie demnă sau o bucată de sfat care va rezolva totul pentru cei implicați… Dar acei oameni nu sunt noi, și nici noi acei oameni.

Sfaturile pe care le avem, de cele mai multe ori nu se pot aplica în viețile altora, sau nu pot să funcționeze pentru situația respectivă. Nu spun că nimeni nu are înțelepciune de oferit, dar nu trebuie să ne simțim prost pentru că nu ascultăm fiecare idee pe jumătate coaptă, care este aruncată pe drumul nostru. Uneori se merită să dăm ascultare, alteori, deloc. Decizia este doar a noastră, oricum.

6. A încălca ”regulile”
Se spune că “regulile sunt făcute pentru a fi încălcate”! Ei bine, există un motiv pentru care această frază este faimoasă și ușor de aplicat. În timp ce unele reguli sunt trasate destul de clar și ar trebui să fie urmate de către oricine care dorește să trăiască într-o societate civilizată (reguli de genul: nu răniți străinii sau copii, nu distrugeți lucrurile altor oameni, nu furați etc.), există o mulțime de zone gri.

Cu toții întâlnim scenarii unde singurul lucru de făcut este să cântărim greutatea riscului față de a recompensei și de a lua o decizie bazată pe asta. Normele și orientările sunt necesare și importante, dar uneori este la fel de important de a ne respecta punctul de vedere și de a încălca o regulă.

7. A fi diferit sau ciudat
Acest lucru este ceva de sine explicativ. Este bine să fim ca alți oameni într-o mulțime de moduri, dar este, de asemenea, și mai bine să fim total diferiți. Trebuie să ne poziționăm pe octava dorită, să fim absolut și fără rușine noi înșine, fără de a ne face griji dacă ne încadrăm sau nu.

Unde este distracția în a urma turma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*