Tratament inovativ, care reface complet funcția de memorie la pacienţii cu Alzheimer

Am dat peste acest articol revoluţionar… şi evident că m-am gândit să-l traduc pentru a-l posta aici. Cred cu tărie că orice boală şi nu numai… se poate vindeca cu ajutorul sunetelor, deoarece totul în Univers reprezintă sunet şi intenţie. În medicina viitoare, majoritatea tratamentelor se vor realiza cu ajutorul fizicii. Enjoy!

Cercetătorii australieni au venit cu o tehnologie non-invazivă cu ultrasunete, care curăţă creierul de plăci amiloide neurotoxice – structuri care sunt responsabile pentru pierderea memoriei şi care produc o scădere a funcţiei cognitive la pacienţii diagnosticaţi cu Alzheimer.

Boala reprezintă o acumulare a două tipuri de leziuni – plăci amiloide, şi încurcături neurofibrilare. Plăcile amiloide se formează între neuroni și rezultă a fi clustere dense de molecule beta-amiloide, un tip lipicios de proteine ​​care formează plăci împreună.

Încurcăturile neurofibrilare se găsesc în interiorul neuronilor din creier, și sunt cauzate de proteinele defecte care se strâng în grupuri formând o masă groasă, insolubilă. Acest lucru face ca micile filamentele numite microtubuli, să se răsucească, rezultând întreruperea transportului de materiale esențiale, cum ar fi substanțele nutritive și organitele, de-a lungul lor, la fel ca atunci când răsuciți în sus tubul aspiratorului.

Așa cum nu există nicun fel de vaccin sau măsură preventivă pentru Alzheimer – o boală care afectează 343.000 de oameni din Australia, și 50 de milioane la nivel mondial – a fost un concurs pentru a afla cel mai bun tratament, începând cu modul de a curăţa acumulările de beta-amiloide şi UTA proteinele ​​defecte din creierul unui pacient. Acum, o echipa de la Institutul Creierului din Queensland (QBI) de la Universitatea din Queensland au venit cu o soluție destul de promițătoare pentru îndepărtarea acumulării.

Publicarea în Ştiinţa Translaţionala Medicinală a unui articol, unde echipa descrie tehnica aceasta, ca folosind un anumit tip de ultrasunete, numit concentraţia terapeutică a ultrasunetului, unde raze de unde sonore non-invazive sunt trimise în ţesutul cerebral. Prin oscilare super-rapidă, aceste unde de sunet sunt capabile să deschidă uşor bariera sângelui din creier, fiind un strat care protejează creierul împotriva bacteriilor, şi stimulează celulele microgliale ale creierului pentru a fii activate. Celulele microgliale sunt celulele deșeu, care ajută la eliminare. Aceste celule sunt în mare măsură să cureţe acumulările toxice de beta-amiloide, care sunt responsabile pentru cele mai grave simptome ale Alzheimerului.

Rapoartele echipei relatează refacerea completă a funcției de memorie, a 75% dintre şoarecii testaţi, fără a fii afectat ţesutul cerebral din jur. Ei au descoperit că şoarecii trataţi, au afișat performanțe îmbunătățite în trei sarcini de memorie – un labirint, un test pentru a recunoaşte obiecte noi, și amintirea locurilor care ar trebui evitate.

“Suntem extrem de încântaţi de acest tratament inovaţional pentru Alzheimer, fără a se utiliza medicamentaţie cu droguri”. Unul dintre membrii echipei, Jürgen Götz, a declarat într-un comunicat de presă: “Cuvântul descoperire este adesea utilizat abuziv, dar în acest caz cred într-adevăr că acest lucru ne schimbă fundamental modul de înţelegere pentru a trata această boală, iar eu prevăd un mare viitor pentru această abordare.”

Echipa spune că are în plan începerea studiilor pe animale mai mari, cum ar fi oi, și speră să înceapă studiile lor umane în anul 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*